merkminded.nl

Alles over merken en de gedachte hierachter!

Algemeen

3 tips om nooit meer te veel te betalen voor je zakelijke energie

Betaal je te veel voor je zakelijke energie of heb je het idee dat je goedkoper uit zou kunnen zijn, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Veel ondernemers in Nederland hebben een zakelijk energiecontract dat niet helemaal meer aansluit bij hun jaarlijkse verbruik. Zij blijven vaak hangen bij een energiebedrijf, nadat ze een contract hebben afgesloten. Dat lijkt voor velen de meest voordelige oplossing te zijn – iets wat juist absoluut niet het geval is. Om de beste deal te scoren voor zakelijke energie is er een aantal stappen dat je kunt zetten. Een daarvan is bijvoorbeeld zakelijk energie vergelijken. In dit artikel lees je hier meer over en vertellen we je nog twee andere tips om nooit meer te veel te betalen voor je zakelijke energie.

Zakelijke energie vergelijken voor de beste energiedeal

Wist je bijvoorbeeld dat blijven hangen bij een energieleverancier echt de allerduurste optie is wanneer je op zoek bent naar een scherpe deal? Wanneer je contract bijna afloopt, moet je altijd op zoek gaan naar een nieuw energiecontract voor je bedrijf. Er is namelijk gegarandeerd ergens anders een betere deal te vinden. Hoe we dat zo zeker weten? Simpel: energiebedrijven stunten altijd met hun prijzen om zo nieuwe klanten te trekken. Wedden dat jij ergens anders voor hetzelfde jaarlijkse verbruik goedkoper uit kunt zijn? Het enige dat je hiervoor moet doen, is energie vergelijken wanneer je contract bijna afloopt. Met energie vergelijken grootzakelijk of kleinzakelijk vind je namelijk 100% het beste energiecontract voor jouw energieverbruik. Wie weet scoor je daar direct een leuk welkomstcadeau of een handige korting bij. Dat is iets waarmee energiebedrijven jou als klant proberen te lokken.

Gebruik een zakelijke energievergelijker

Heb je geen idee hoe je zo’n goede aanbieding kunt vinden? Geen zorgen: de gouden tip is om een zakelijke energievergelijker te gebruiken. Zo’n vergelijker is er namelijk op ingericht om binnen enkele seconden voor jouw jaarlijkse energieverbruik de beste deal te vinden. Dat is toch ideaal? Op die manier is ‘geen tijd’ geen excuus meer om niet over te stappen naar een nieuw energiebedrijf. Een ander groot voordeel van het gebruiken van een zakelijke energievergelijker is dat je hierbij altijd een compleet aanbod krijgt te zien op basis van jouw wensen. Dat aanbod is onafhankelijk, zodat je niet meer ergens anders hoeft te gaan zoeken. Ook krijg je altijd meerdere deals te zien waar je een keuze uit kunt maken. De meest goedkope optie kan bijvoorbeeld voordelig zijn, maar de een na goedkoopste optie kan net iets aantrekkelijker voor jouw zakelijke situatie zijn. Die laatstgenoemde is dus ook gewoon zichtbaar om een weloverwogen keuze te kunnen maken. Binnen enkele minuten heb jij zo een nieuwe én voordelige energiedeal gescoord. Eenvoudiger kan het bijna niet!

Op deze onderdelen van je contract moet je letten

Er is tot slot nog een tip die je op kunt volgen om maandelijks minder te betalen voor je zakelijke energie. Kijk voordat je overstapt bijvoorbeeld altijd naar de opzegtermijn van je huidige energiecontract. Je kunt namelijk niet zomaar overstappen, tenzij je daar geld voor neer wilt leggen. Met je huidige energieleverancier heb je een contract samengesteld voor een bepaalde tijd. Besluit je om dat contract eerder dan afgesproken en voor de opzegtermijn te ontbinden dan moet je een opzegboete betalen. Het energiebedrijf heeft namelijk een pakket energie ingekocht op basis van jullie afspraak. Voor dat pakket moet gewoon geld worden betaald. De meeste energieleveranciers hanteren een opzegtermijn van een maand, maar controleer dit altijd even voor de zekerheid. Let ook op de einddatum van je huidige energiecontract – je wilt namelijk ook weer niet te laat zijn met het opzeggen van je contract. In zo’n geval mag je energieleverancier het contract verlengen en heb je alsnog geen goede deal te pakken.

 

Geef een reactie

Thema door Anders Norén