merkminded.nl

Alles over merken en de gedachte hierachter!

Algemeen

Met de motor eropuit? Let hier op

Met het mooie weer willen motorrijders maar één ding. Lekker de hele dag stad en land af touren op de motor. Het rubber voelen verbranden en de geur van smeltend asfalt geeft menig motorrijder een enorme kick. Toch zijn er een aantal dingen waar je op moet gaan letten voordat je op de motor stapt. Ik heb het uiteraard niet over het hebben van een rijbewijs, want dat lijkt me logisch. Maar er zijn wel een aantal andere punten die van belang zijn als je de motor op stapt. Ook is het in deze tijd goed om op te letten met hoeveel mensen je tegelijk gaat touren. Normaal gesproken de meer zielen de meer vreugd, maar probeer voorlopig even grote groepen motorrijders te vermijden. Voor nu pak je helm en zet je motor alvast aan, maar lees eerst mijn tips!

Bescherming op de motor

De verplichte helm kennen we allemaal en die draagt, gelukkig, ook iedereen netjes, maar er is nog meer wat je kunt doen om optimaal beschermd te zijn op de motor. Ondanks dat het buiten misschien boven de 25 graden is, is het wel belangrijk dat je je beschermde motorkleding aantrekt. Ik snap dat een korte broek en een leuk overhemd er een stuk stoerder uitzien, maar mocht je een keer onderuit gaan dan ben je toch blij als je je bescherm kleren aan hebt. Ook is het goed om de motor van te voren even te checken. Schakelt de motor goed, zijn de banden op de juiste spanning en niet onbelangrijk, werken de remmen naar wens? Als je dit eenmaal heb gecheckt dan kun je bijna op pad gaan. Ook je motorverzekering is van groot belang. Heb je deze al afgesloten maar ben je benieuwd of dit goedkoper kan? Dan kun je hier je motorverzekering berekenen! Pak je voordeel hiermee!

Plan je route

De laatste tip die ik je graag mee geef is het vooraf plannen van je route. Uiteraard hoef je je hier niet op de kilometer nauwkeurig aan te houden, maar door globaal je route te plannen voorkom je een hoop verkeersellende. Is een weg beperkt bereikbaar, dan zit je er toch namelijk echt niet op te wachten om een uur lang door de file te rijden. Meestal kun je met je motor langs files rijden, maar op sommige wegen is dit helaas niet mogelijk. Plan je route en rijd lekker de hele dag door en geniet optimaal!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén