merkminded.nl

Alles over merken en de gedachte hierachter!

Algemeen

Thuiswerk tips

Thuiswerken: we moeten er nu bijna allemaal wel aan geloven. Voor de één zal dit verplichte werken vanuit je eigen huis een droom zijn die eindelijk uitkomt. Voor de ander zal thuiswerken juist een verschrikkelijke nachtmerrie zijn. Misschien werk jij al vaak vanuit huis, bijvoorbeeld enkele dagen per week. Hoewel ik me het ook kan voorstellen dat het voor velen even wennen zal zijn. Ook zijn er natuurlijk veel mensen voor wie thuiswerken überhaupt geen optie is. Jouw baan vindt op locatie plaats, de winkel waar je werkt is gesloten of je hebt bijvoorbeeld thuis geen toegang tot de systemen die je voor je werkzaamheden nodig hebt. Dit zijn natuurlijk enorme nadelen van de huidige crisis. Veel mensen moeten hun dagelijkse leven flink aanpassen of zijn misschien zelfs wel hun baan kwijtgeraakt. Voor iedereen die nog wel aan het werk kan, maar dan in zijn of haar eigen woonkamer geef ik in deze blog wat thuiswerk-tips om er het beste van te maken!

Een fijne werkplek

Je dagelijkse werkzaamheden in je eigen omgeving uitvoeren kan wellicht vreemd aanvoelen. Dit is natuurlijk niet zo gek, want je werk- en privé leven zijn in één klap niet langer van elkaar gescheiden. Daarom mijn eerste tip: creëer een aangewezen werkplek ergens in je huis. Natuurlijk is dit niet voor iedereen even gemakkelijk, maar met een beetje creativiteit kom je al een heel eind. De sleutel voor deze tip is dan ook om een (klein) plekje te maken waar je alleen met werk bezig bent. Andere zaken doe je niet op deze plek. Zet bijvoorbeeld een gedeelte van je eettafel af met vrolijke tape of drapeer een tafelkleedje over het hoofd van de tafel. Dit gedeelte is nu jouw werkplek. Lunchtijd? Dan verplaats je naar het eet-gedeelte van de tafel. 

Een goede verbinding

Als je vanuit huis werkt doe je dat uiteraard voornamelijk online. Via de mail en handige videobel apps onderhoud je contact met je collega’s en klanten. Niets is dan zo vervelend als een slechte verbinding: videobeelden die steeds haperen of bijvoorbeeld een werk applicatie die maar niet wil laden. Daarom is deze crisis hét aangewezen moment om eens naar je internetverbinding thuis te kijken. Normaal besteden we daar vaak weinig aandacht aan. We zijn toch de hele dag op kantoor, hebben een telefoon met supersnel internet en ‘s avonds thuis kijken we alleen nog wat tv. Waar begin je? Er zijn veel opties: ga je voor een alles-in-een pakket met tv en bellen of juist internet only? Wil je internetten via de kabel, 4G voor thuis of juist glasvezel? Dit hangt eigenlijk helemaal af van jouw gebruik, wat er in jouw buurt beschikbaar is voor levering en hoe snel je wilt internetten. Mijn tip: maak gebruik van online vergelijkers en upgrade je internet om soepel thuis (online) te werken!

Hoe heb jij jouw werkzaamheden aangepast op de huidige situatie? Ik hoor het graag šŸ™‚

Geef een reactie

Thema door Anders Norén